Lehtkapsasalat
Vaja läheb:
- 2 keskmist bataati
- 1 suur punt käharat lehtkapsast
- 2 sidrunit
- 1 purk kikerherneid
- 1 suur avokaado
- 1/3 klaasitäit kuivatatud jõhvikaid
- 1/3 klaasitäit tükeldatud mandleid
- 1/4 klaasitäit tükeldatud punast sibulat
- 1/2 klaasitäit tahhiinit ehk seesamiseemne pastat
- oliiviõli
- must pipar
- sool
Kuidas teha?
- Kuumuta ahi 190 kraadini. Tükelda bataat ja sega kokku koos 2 tl õli, 1/2 tl soola ja 1/4 tl pipraga. Küpseta ahjus 35-40 minutit, poole küpsetusaja möödudes pööra bataaditükid ümber.
- Eemalda lehtkapsalt rootsud. Lõika kapsas tükkideks ning aseta suurde kaussi koos 1 spl õli, poole sidruni mahla ja 1/4 tl soolaga.
- Sega kõik kokku ja masseeri lehtkapsast umbes 1 minut, et see muutuks pehmemaks.
- Salatikastme tegemiseks sega omavahel tahhiini, ühe terve sidruni mahl ja 1/4 tl soola. Lisa vastavalt soovile 3-6 spl sooja vett, kuni tekib ühtlane kreemine kaste.
- Lõika avokaado tükkideks. Võta kikerherned purgist ning loputa. Lisa kõik komponendid kaussi ning vastavalt soovile sega kaste salati sisse või vala salati peale.
Retsepti ja pildi allikas: She Likes Food