Lehtkapsasalat

Vaja läheb:

  • 2 keskmist bataati 
  • 1 suur punt käharat lehtkapsast
  • 2 sidrunit
  • 1 purk kikerherneid
  • 1 suur avokaado
  • 1/3 klaasitäit kuivatatud jõhvikaid
  • 1/3 klaasitäit tükeldatud mandleid
  • 1/4 klaasitäit tükeldatud punast sibulat
  • 1/2 klaasitäit tahhiinit ehk seesamiseemne pastat
  • oliiviõli
  • must pipar
  • sool

Kuidas teha?

  1. Kuumuta ahi 190 kraadini. Tükelda bataat ja sega kokku koos 2 tl õli, 1/2 tl soola ja 1/4 tl pipraga. Küpseta ahjus 35-40 minutit, poole küpsetusaja möödudes pööra bataaditükid ümber.
  2. Eemalda lehtkapsalt rootsud. Lõika kapsas tükkideks ning aseta suurde kaussi koos 1 spl õli, poole sidruni mahla ja 1/4 tl soolaga.
  3. Sega kõik kokku ja masseeri lehtkapsast umbes 1 minut, et see muutuks pehmemaks.
  4. Salatikastme tegemiseks sega omavahel tahhiini, ühe terve sidruni mahl ja 1/4 tl soola. Lisa vastavalt soovile 3-6 spl sooja vett, kuni tekib ühtlane kreemine kaste. 
  5. Lõika avokaado tükkideks. Võta kikerherned purgist ning loputa. Lisa kõik komponendid kaussi ning vastavalt soovile sega kaste salati sisse või vala salati peale. 

Retsepti ja pildi allikas: She Likes Food

Kommenteeri: