Lihtne vegan “tuunikala”

Vaja läheb:

  • 1 norileht
  • 400g konserv kikerherneid, loputatud ja nõrutatud
  • 2 spl tahiinit
  • 2 spl sidrunimahla
  • 0,5 tl soola

Kuidas teha?

  1. Haki norileht võimsa blenderi või noa abil.
  2. Purusta kikerherned kausis kahvliga.
  3. Lisa kikerhernestele ülejäänud koostisosad ja sega korralikult. Soovi korral võib seda teha ka köögikombainis, ent tuleb olla ettevaatlik, et mitte üle töödelda.

Märkused:

  • “Tuunikala” võib hoida külmkapis suletud anumas 4-5 päeva.
  • Norilehe asemel võib kasutada ka norihelbeid või ka mõnd muud vetikat, et saada kalane maitse.
  • Tahiini võib asendada ka 1-2 spl õliga (nt extra virgin oliiviõliga).
  • Sidrunimahla võib julgelt asendada ka laimimahlaga.

Retsept ja pilt: Simple Vegan Blog

Kommenteeri: