Loomasõbra Snickers
Vaja läheb:
- 10 datlit (värsked, mitte kuivatatud)
- 1 tl vanilliekstrakti
- Näpuotsa täis soola
- 10 spl kaerajahu (kui ei ole, siis saab kaerahelvestest ise ka jahvatada)
- 4 spl suhkrusiirupit
- 60 g maapähklivõid
- 150 g tumedat vegan šokolaadi
- 3 peotäit soolapähkleid
Kuidas teha?
- Pane datlid väikesesse kaussi ja kata kuuma (just keema aetud) veega. Jäta ootele, kuni teed järgmised sammud.
- Kata ristkülikukujuline umbes 18×13 cm anum küpsetuspaberiga.
- Sega jahu, siirup ja maapähklivõi ühtlaseks massiks. Kalla mass küpsetuspaberiga kaetud anumasse ja pressi sõrmedega õrnalt, et kataks terve põhja.
- Kui datlites on kivid, siis kindlasti eemalda need. Aseta datlid koos vanilliekstrakti, soola ja 4 spl veega blendrisse või köögikombaini. Töötle kuni on ühtlane mass, aeg-ajalt lükka äärte külge jäänud osad keskele tagasi. Määri ühtlaselt anumasse eelmise kihi peale.
- Puista soolapähklid karamelli peale ühtlaselt ja aseta anum sügavkülma kaheks tunniks.
- Kui kaks tundi hakkab täis saama, siis sulata šokolaad kas mikrolaineahjus või vesivannil.
- Võta segu sügavkülmast, lõika väiksemateks tükkideks, nt viieks. Kasta tükid vahukulbiga šokolaadi sisse nii, et need oleks üleni kaetud. Aseta küpsetuspaberile. Lase külmkapis jahtuda.
Retsept ja pilt: So Vegan