Loomasõbra Snickers

Vaja läheb:

  • 10 datlit (värsked, mitte kuivatatud)
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • Näpuotsa täis soola
  • 10 spl kaerajahu (kui ei ole, siis saab kaerahelvestest ise ka jahvatada)
  • 4 spl suhkrusiirupit
  • 60 g maapähklivõid
  • 150 g tumedat vegan šokolaadi
  • 3 peotäit soolapähkleid

Kuidas teha?

  1. Pane datlid väikesesse kaussi ja kata kuuma (just keema aetud) veega. Jäta ootele, kuni teed järgmised sammud.
  2. Kata ristkülikukujuline umbes 18×13 cm anum küpsetuspaberiga.
  3. Sega jahu, siirup ja maapähklivõi ühtlaseks massiks. Kalla mass küpsetuspaberiga kaetud anumasse ja pressi sõrmedega õrnalt, et kataks terve põhja.
  4. Kui datlites on kivid, siis kindlasti eemalda need. Aseta datlid koos vanilliekstrakti, soola ja 4 spl veega blendrisse või köögikombaini. Töötle kuni on ühtlane mass, aeg-ajalt lükka äärte külge jäänud osad keskele tagasi. Määri ühtlaselt anumasse eelmise kihi peale.
  5. Puista soolapähklid karamelli peale ühtlaselt ja aseta anum sügavkülma kaheks tunniks.
  6. Kui kaks tundi hakkab täis saama, siis sulata šokolaad kas mikrolaineahjus või vesivannil.
  7. Võta segu sügavkülmast, lõika väiksemateks tükkideks, nt viieks. Kasta tükid vahukulbiga šokolaadi sisse nii, et need oleks üleni kaetud. Aseta küpsetuspaberile. Lase külmkapis jahtuda.

Retsept ja pilt: So Vegan

Kommenteeri: