Makaroni-seenekook

Vaja läheb*:

Põhja jaoks:

• 300 g kaerahelbeid
• 200 g poolitatud punaseid läätsi
• 100 g taimset margariini
• 2 spl sojakastet

Täidise jaoks:

• 300 g keedetud ube (nt sojaube)
• 300 g seeni (nt šampinjone)
• 250 g tomatipastat
• 200 g makarone (nt chiffari lisci)
• 1 keskmise suurusega sibul
• 4-5 küünt küüslauku
• 8 spl (20 g) maitsepärmi
• 20 g õli
• peotäis värsket basiilikut
• 3 spl sojakastet
• 2 tl jahvatatud koriandrit
• 1 tl pipart

Valmistamine:

1. Keeda läätsed pehmeks ning pane koos 200 g kaerahelveste, margariini ja sojakastmega köögikombaini. Töötle ühtlaseks.
2. Lisa ülejäänud kaerahelbed ning mudi käsitsi taignaks.
3. Vooderda lahtikäiv koogivorm (läbimõõt 25 cm) küpsetuspaberiga. Suru tainas kausjalt koogivormi põhja ja äärtesse.
4. Tükelda küüslauk, seened ja sibul ning prae neid õlitatud pannil, kuni seened on võimalikult palju vett vabastanud ja kokku tõmbunud.
5. Keeda samal ajal makaronid pehmeks.
6. Aseta oad, tomatipasta, maitsepärm, basiilik, sojakaste, koriander ja pipar köögikombaini ning töötle ühtlaseks.
7. Lisa pannile ubade ja tomatipasta segu ning sega. Lisa keedetud pasta. Jaota täidis ühtlaselt vormi põhjale.
8. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit.

*Nende kogustega saab umbes 8 portsjonit.

Retsept ja pilt: Taavi Heinoja

Kommenteeri: