Merehõnguline vegan pasta
Vaja läheb:
- 250g pastat (nt Tagliatelle)
- 100g india pähkleid, leotatud üle vähemalt 4-6 tundi, soovitatavalt üle öö
- 2 norilehte, purustatud
- Ühe suure sidruni mahl
- ½ tl purustatud musta pipart
- 100ml filtreeritud vett
- 1 spl vegan võid
- ½ sibul, peenelt hakitud
- 1 küüslauguküüs, hakitud
- 200g spinatit
- 100ml vegan valget veini
- 1–2 tl tilli
- 2 spl kappareid
- Soola ja pipart maitsetamiseks
- Soovi korral purustatud nori serveerimiseks
Kuidas teha?
- Loputa leotatud india pähklid ning aseta blenderisse koos norilehtede, sidrunimahla, musta pipra ja veega. Blenderda kuni on ühtlane, ca 2-3 minutit.
- Keeda pasta vastavalt pakendil olevale juhendile.
- Kuumuta pann keskmise kuumuseni, prae vegan võis sibulad ja küüslauk kuni sibul on kergelt läbipaistev. Lisa spinat.
- Hauta pannil kuni spinat kokku tõmbub, kalla üleliigne vedelik ettevaatlikult pannilt ja lisa vein. Sega korralikult.
- Kalla kaste blenderist pannile. Lisa pärast blenderisse natuke pasta keeduvett, et saada kätte kogu kaste. Sega korralikult, keera kuumus madalaks ja lase podiseda ca 10 minutit. Sel ajal nõruta pasta.
- Lisa kastmele till, kapparid ja pasta, sega õrnalt. Maitsesta soola ja pipraga, soovi korral lisa peale nori puru.
Retsept ja pilt: Romy London UK