Merehõnguline vegan pasta

Vaja läheb:

  • 250g pastat (nt Tagliatelle)
  • 100g india pähkleid, leotatud üle vähemalt 4-6 tundi, soovitatavalt üle öö
  • 2 norilehte, purustatud
  • Ühe suure sidruni mahl
  • ½ tl purustatud musta pipart
  • 100ml filtreeritud vett
  • 1 spl vegan võid
  • ½ sibul, peenelt hakitud
  • 1 küüslauguküüs, hakitud
  • 200g spinatit
  • 100ml vegan valget veini
  • 1–2 tl tilli
  • 2 spl kappareid
  • Soola ja pipart maitsetamiseks
  • Soovi korral purustatud nori serveerimiseks

Kuidas teha?

  1. Loputa leotatud india pähklid ning aseta blenderisse koos norilehtede, sidrunimahla, musta pipra ja veega. Blenderda kuni on ühtlane, ca 2-3 minutit.
  2. Keeda pasta vastavalt pakendil olevale juhendile.
  3. Kuumuta pann keskmise kuumuseni, prae vegan võis sibulad ja küüslauk kuni sibul on kergelt läbipaistev. Lisa spinat.
  4. Hauta pannil kuni spinat kokku tõmbub, kalla üleliigne vedelik ettevaatlikult pannilt ja lisa vein. Sega korralikult.
  5. Kalla kaste blenderist pannile. Lisa pärast blenderisse natuke pasta keeduvett, et saada kätte kogu kaste. Sega korralikult, keera kuumus madalaks ja lase podiseda ca 10 minutit. Sel ajal nõruta pasta.
  6. Lisa kastmele till, kapparid ja pasta, sega õrnalt. Maitsesta soola ja pipraga, soovi korral lisa peale nori puru.

Retsept ja pilt: Romy London UK

Kommenteeri: