Mungoakarri kapsasalatiga
Karri:
- 200 grammi poolikuid või terveid mungubasid (üle öö leotatuna)
- 50 milliliitrit kookospiima
- 1 supilusikas kikerhernejahu (või muud siduvat jahu)
- 1 küüslauguküüs (hakituna)
- ½ kuivatatud tšillit (hakituna)
- ½ pöidlasuurune jupp ingverit (hakituna)
- oliiviõli
- kurkumit, vürtsköömneid, nelki, karrilehti vms vürtse
- himaalaja soola
- vett
Kapsasalat:
- valget peakapsast (peeneks riivituna)
- kurki või suvikõrvitsat (riivituna, näiteks Julienne koorijaga)
- rohelist lehtköögivilja
- toorest peeti (peeneks riivituna) – soovi korral
- idandeid
- himaalaja soola
- cayenne’i pipart
Kuidas teha?
- Keeda mungubasid eraldi vees umbes 25 minutit.
- Teises potis prae õlis küüslauk, tšilli ning ingver. Lisa vürtsid ning prae kiirelt läbi.
- Lisa kookospiim ja jahu ning vispelda tükilisuse vältimiseks.
- Keeda segu paar minutit, lisa seejärel keedetud mungoad ning keeda veel paar minutit.
- Lisa nii palju vett, et roog jääks meelepärase konsistentsiga.
- Valmista salat ning serveeri kausis koos kuuma vürtsika karrikastmega.
Retsept ja pilt: Kadri Hekk