Mungoakarri kapsasalatiga

Karri:

  • 200 grammi poolikuid või terveid mungubasid (üle öö leotatuna)
  • 50 milliliitrit kookospiima
  • 1 supilusikas kikerhernejahu (või muud siduvat jahu)
  • 1 küüslaugküüs (hakituna)
  • ½ kuivatatud tšillit (hakituna)
  • ½ pöidlasuurune jupp ingverit (hakituna)
  • oliiviõli
  • kurkumit, vürtsköömneid, nelki, karrilehti vms vürtse
  • himaalaja soola
  • vett

Kapsasalat:

  • valget peakapsast (peeneks riivituna)
  • kurki või suvikõrvitsat (riivituna, näiteks Julienne koorijaga)
  • rohelist lehtköögivilja
  • toorest peeti (peeneks riivituna) – soovi korral
  • idandeid
  • himaalaja soola
  • cayenne’i pipart

Kuidas teha?

  1. Keeda mungubasid eraldi vees umbes 25 minutit.
  2. Teises potis prae õlis küüslauk, tšilli ning ingver. Lisa vürtsid ning prae kiirelt läbi.
  3. Lisa kookospiim ja jahu ning vispelda tükilisuse vältimiseks.
  4. Keeda segu paar minutit, lisa seejärel keedetud mungoad ning keeda veel paar minutit.
  5. Lisa nii palju vett, et roog jääks meelepärase konsistentsiga.
  6. Valmista salat ning serveeri kausis koos kuuma vürtsika karrikastmega.

Retsept ja pilt: Kadri Hekk

Kommenteeri: