Neli põhjust, miks pakkuda söögikohas rohkem veganvalikuid!
Vegantoit on tänapäeval muutumas üha populaarsemaks ja ka söögikohad on trendiga kaasa tulemas. Praeguseks on liitunud “Taimsete valikute” programmiga ligi 80 kohvikut ja restorani üle Eesti. Programmiga liitunud söögikohtades saab igapäevaselt mitmekülgset vegantoitu, st vegantoitu eelistav klient saab sama hea kogemuse kui kõik teised. Ent siiski on meist vast mitmed sattunud ka juhuslikult söögikohta, kus ei ole ühtegi veganvalikut.
Siinkohal toome neli põhjust, miks söögikohad peaks rohkem pakkuma veganvalikuid:
1. Vegantoit on kooskõlas tarbijatrendidega. Paljude tarbijate jaoks on üha olulisemad teemad keskkond, jätkusuutlikkus ja muidugi ka loomade. Loe näiteks lähemalt toidu ja keskkonna vahelisest seosest siin.
2. Vegantoit on põnev ja maitsev. Hästi valmistatud vegantoit maitseb kõigile. Tänapäeval on turul palju põnevaid ja uudseid vegantooteid, mis tihtipeale pakuvad isegi rohkem huvi mitteveganitele. Näiteks Mati Foods toodab taimset alternatiivi kanalihale, mida sai veebruarikuus ka Rohe Kohvikus proovida. Vaata klientide tagasisidet siin.
3. Veganvalikute puudumine võib kliente peletada. Toidukohad, mis ei arvesta muutustega klientide eelistustes, võivad ilma jääda suurest osast klientidest. Taimsete valikute menüüsse lisamine ei peleta kliente, küll aga võib nende puudumine olla paljude jaoks oluliseks piiranguks. Näiteks, kui on seltskonnas üks vegan, siis valitakse ikka vegansõbralik söögikoht.
4. Vegantoit sobib ka allergikutele. Tihtipeale teevad inimesed valiku vegantoidu poole just seetõttu, et nad on mõne toiduaine vastu allergiline või tundlik, nt laktoos, mida vegantoidus ei ole. Liha- ja piimatooted on üldiselt ka raskemini seeditavad kui taimne toit. Vegantoitumisest saab lugeda näiteks Eesti Vegan Seltsi lehelt.