Pad thai

Pad thai:

  • 100 grammi riisinuudleid
  • 250 grammi tofut
  • 2 küüslaugküünt
  • 1 sentimeetrine jupp ingverit
  • 1 sentimeetrine jupp tšillit
  • 120 grammi brokolit
  • 100 grammi rohelisi ube
  • 80 grammi maisi
  • 80 grammi ananassikuubikuid
  • 120 grammi jääsalatit
  • rapsiõli või rafineeritud oliiviõli
  • soola

Maapähkli-sojakaste:

  • 35 grammi maapähklivõid
  • 10 milliliitrit sojakastet
  • 40 milliliitrit taimset piima

Kaunistuseks:

  • röstitud seesamiseemneid
  • maapähkleid
  • 100 grammi kurki
  • chillit
  • idusid
  • basiilikulehti
  • sidrunisektoreid

Kuidas teha?

  1. Valmista riisinuudlid pakendil oleva juhendi järgi soolases vees. Kurna nuudlid ja loputa jooksva külma vee all. Tänu loputamisele on nuudleid hiljem võimalik üksteisest eraldada. Jäta nuudlid kaussi seisma.
  2. Tükelda tofu kuubikuteks ja prae pannil vähese õliga. Tõsta tofukuubikud kõrvale.
  3. Kuumuta pannil õli, lisa hakitud küüslauk ja ingver, mõne aja pärast ka hakitud chilli. Lase neil veidi õli sees avaneda, kuid ära kõrveta. Lisa pannile brokoli ja rohelised oad. Kui kasutad külmutatud varianti, siis lase brokolil ja ubadel eelnevalt üles sulada. Kui kasutad värsket varianti, siis võiks köögivilju eelnevalt veidi aurutada. Kui aurutada ei viitsi, siis viska brokoli ja oad pannile ja kuumuta veidi õlis koos teiste asjadega. Seejärel pane pannile eelnevalt kuldseks praetud tofu ja lahti harutatud riisinuudlid. Sega kõik läbi, hea on selleks kasutada tange.
  4. Keera kuumus kinni. Lisa pannile 1 teelusikatäis röstitud seesamiseemneid, õli ja sörts sojakastet ning sega. Lisa mais ja ananass. Sega.
  5. Kastme valmistamiseks sega kõik asjad omavahel kokku.
  6. Serveerimiseks pane taldriku põhja veidi hakitud jääsalatit, siis nuudlisegu, uuesti salat ja jälle veidi nuudleid. Vala peale maapähkli-soja kaste, lisa maapähklipuru ja seesamiseemned, ribastatud kurk, idud, veidi chillit, basiiliku lehti ja sidrunisektorid

Retsept ja pilt: Tuuli Suur

Kommenteeri: