Paprikasushi

Paprika:

  • 2 oranži paprikat
  • 120 ml mirin kastet (nt piparpoest)
  • 60 ml riisiäädikat

Riis:

  • 225 gr sushi riisi, leotatud 30 minutit ja korduvalt loputatud
  • 240 ml vett
  • 1 tl riisiäädikat
  • 1 tl suhkrut
  • 0,5 tl soola

Kokku panemiseks:

  • 1 talisibul, peenelt hakitud
  • Valgeid ja musti seesamiseemneid
  • Marineeritud ingverit ja wasabit
  • sojakastet

Paprika:

  1. Lõika paprikatel otsad, puhasta seemnetest ja valgetest osadest. Lõike pooleks ja veel kaks korda need tükid omakorda pooleks. Kokku peaks tulema kahest paprikast 16 tükki.
  2. Koori paprikatelt õhuke koor.
  3. Sega klaaskausis mirin kaste ja riisiäädikas, aseta paprika kaussi. Lisa veel riidiäädikat ja mirin kastet, kui paprikad ei ole kaetud, ent hoia sama 2:1 suhet, mis retseptis.
  4. Lase paprikal marineerida 2 päeva. 

Sushiriis:

  1. Valmista sushiriis riisikeetjas või kastrulis (nagu näiteks siin)
  2. Maitsesta riisiäädika, suhkru ja soolaga.
  3. Lase maha jahtuda.

Sushi kokku panemine

  1. Lase kõigepealt käed külma vee alt läbi. Vormi riisist 16 ovaalset umbes pöidlasuurust pallikest. Loputa käed iga pallikese vormimise vahel, see aitab riisil käte külge mitte kleepuda.
  2. Aseta pallikestele marineeritud paprika tükid, kaunista talisibula ja seesamiseemnetega. 
  3. Serveeri sojakastme, marineeritud ingveri ja wasabiga.

Retsept ja pilt: Olives for Dinner

Kommenteeri: