Pasha Snickersi moodi
Koostisosad:
• 165 g idandatud toortatrat*
• 260 g leotatud India pähkleid
• 100 g mahlaseid kivideta datleid (nt Rimi Juicy Dates)
• 100 g maapähklivõid
• 130 g kookoskreemi ~24% rasvasisaldusega
• 150 g taimset piima
• 15 g kakaopulbrit
• Peotäis soolatud maapähkleid ja šokolaaditükke
Valmistamine:
1. Kuivata keotatud India pähklid majapidamispaberiga, et ei oleks lisavedelikku.
2. Blendera toortatar, India pähklid, datlid, maapähklivõi, kookoskreem ja taimne piim, kuni segu on ühtlane.
3. Pane pool kogusest sobiva vormi sisse (nt marliga kaetud lillepotti) ja puista peale maapähklid.
4. Ülejäänud segule lisa kakaopulber ja šokolaaditükid. Sega korralikult läbi ja vala esimese kihi peale.
5. Pane pasha 6-8 tunniks külmikusse. Naudi!
* Toortatra idandamiseks pane toortatar hommikul umbes 6 tunniks vette. Seejärel pese voolava vee all ning laota taldrikule. Kata märja majapidamispaberi ja rätikuga. Õhtul pese uuesti ning pane jälle märja majapidamispaberi ja rätiku alla. Hommikuks on tatral idud küljes ning saad alustada pasha valmistamist.
Retsept ja pilt: Jelizaveta Kudrjašova (Retsept ilmus ürituse Munavabad Munadepühad 2021 raames)