Peedine pastasalat merekapsaga
Vaja läheb:
- 600-700 g keedupeeti (mina keetsin ise)
- 200 g Merekapsast õlis (väike ümmargune karbike)
- 200 g sojamajoneesi ehk soja salatikastet
- 1 spl mahedat sinepit
- 250 g (täistera)pastat
- natuke musta pipart
- vastavalt maitsele soola
- 1 tl palsamiäädikat
Kuidas teha?
- Pane pasta keema. Samal ajal riivi peedid. Sega suures kausis riivitud peedid sojamajoneesi, merekapsa (koos kogu õliga) ja sinepiga läbi.
- Kurna pasta ja loputa natuke aega külma vee all, kuni see on jahtunud.
- Lisa pasta kaussi ning sega kõik läbi. Nüüd lisa sool, purustatud must pipar ja palsamiäädikas. Sega veelkord. Soovi korral kaunista maitserohelisega.
Retsept ja pilt: Sandra Vungi (Taimetoit)