Peedine pastasalat merekapsaga

Vaja läheb:

  • 600-700 g keedupeeti (mina keetsin ise)
  • 200 g Merekapsast õlis (väike ümmargune karbike)
  • 200 g sojamajoneesi ehk soja salatikastet
  • 1 spl mahedat sinepit
  • 250 g (täistera)pastat
  • natuke musta pipart
  • vastavalt maitsele soola
  • 1 tl palsamiäädikat

Kuidas teha?

  1. Pane pasta keema. Samal ajal riivi peedid. Sega suures kausis riivitud peedid sojamajoneesi, merekapsa (koos kogu õliga) ja sinepiga läbi.
  2. Kurna pasta ja loputa natuke aega külma vee all, kuni see on jahtunud.
  3. Lisa pasta kaussi ning sega kõik läbi. Nüüd lisa sool, purustatud must pipar ja palsamiäädikas. Sega veelkord. Soovi korral kaunista maitserohelisega.

Retsept ja pilt: Sandra Vungi (Taimetoit)

Kommenteeri: