Piparkoogi kirju koer
Vaja läheb:
• 75 g + 50 g Marta Pagari gluteenivaba piparkooke
• 170 g pähklite ja kuivatatud puuviljade-marjade segu (nt aprikoos, jõhvikas, mandel, India pähkel, sarapuupähkel)
• 135 g sulatatud kookosõli
• 45 g kookosjahu (võib asendada mandlijahuga)
• 30 g kakaopulbrit
• 30 g kookospalmisuhkrut (või muud suhkrut)
• 0,5-1 tl kaneeli
Kuidas teha?
1. Purusta 75 g piparkooke jahuks, ülejäänud 50 g murra väikesteks tükkideks.
2. Purusta pähklid ja kuivatatud puuviljad-marjad.
3. Sega omavahel kõik koostisosad ja tõsta sobiva vormi sisse. Mina kasutasin Pringlesi krõpsude silindrilist pakendit, mille lõikasin pooleks, aga sobib nt keeksivorm.
4. Lase umbes 2 tundi koogil külmkapis taheneda. Soovi korral kaunista kirju koer sulatatud šokolaadiga.
Retsept ja foto: Jelizaveta Kudrjašova – Eat Plants – Save Lives