Piparkoogid
Piparkoogid:
- 1 spl purustatud linaseemneid + 3 spl sooja vett
- ½ klaasi taimset võid/margariini
- ½ klaasi kookossuhkrut
- ½ klaasi melassi
- 1 spl õunasiidriäädikat
- 1 tl vanilliekstrakti
- 2⅓ klaasi jahu
- 1½ tl söögisoodat
- 1¼ tl jahvatatud kaneeli
- 1¼ tl jahvatatud ingverit
- ¼ tl soola
Glasuur:
- 2 spl taimset võid/margariini
- 1 klaas tuhkruhkrut
- 1-2 spl mandlipiima
Kuidas teha?
- Sega purustatud linaseemned 3 spl sooja veega ning lase 3-5 minutit pakseneda.
- Mikserda omavahel taimne või/margariin, suhkur, melass, õunasiidriäädikas, vanilliekstrakt ja linaseemne-vee segu.
- Lisa jahu, sooda, kaneel, ingver ja sool. Sega põhjalikult, kuni moodustub ühtlane paks taigen.
- Kata taigen toidukile või mõne keskkonnasõbralikuma alternatiiviga ning aseta tunniks ajaks külmkappi.
- Seejärel jaga taigen pooleks ja rulli kahe küpsetuspaberi vahel umbes 0,6 cm paksuseks. Lisa mõlemale poole jahu, et taigen ei kleepuks küpsetuspaberi külge.
- Lõika taignast küpsisevormide abil meelepärased kujundid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
- Aseta ahjuplaat kümneks minutiks külmkappi ja eelsoojenda ahi 180 kraadini.
- Küpseta piparkooke 8-10 minutit, kuni need muutuvad äärtest veidi tumedamaks. Seejärel lase jahtuda.
- Glasuuri valmistamiseks mikserda kokku või/margariin ja tuhksuhkur. Vähehaaval lisa mandlipiim, kuni tekib kreemjas segu.
- Vala glasuur tordipritsi või väikese auguga koti sisse ning kaunista piparkoogid glasuuriga.
Retsept ja pilt: Pickels & Honey