Piprane ananassitofu

Vaja läheb

Tofu jaoks:
• 3 tassi tofukuubikuid
• 1 supilusikas sojakastet
• 2 supilusikat ananassimahla (sobib nii valmis ananassimahl kui ka konservananassi siirup)

Muu jaoks:
• 1 tass ananassitükke (kas värsked või konserveeritud)
• 1 tass hakitud paprikat
• 6-7 riivitud küüslauguküünt
• paari sentimeetrine jupp riivitud ingverit
• 1 Tai punane tšilli või mõni muu tšillipipar hakituna
• 3 vart talisibulat suurelt hakituna (hoia roheline ja valge osa eraldi)
• 3 supilusikat sojakastet
• 2 supilusikat tomatiketšupit
• 1 teelusikas Srirachat või muud teravat kastet omal valikul
• 2 supilusikat ananassimahla (sobib nii valmis ananassimahl kui ka konservananassi siirup)
• 1 supilusikas äädikat
• 1 supilusikas maisitärklist
• 1/2 tassi vett
• maitse järgi soola
• 1 supilusikas taimeõli

Valmistamine:

1. Pane tofukuubikud kaussi ning lisa sojakaste ja ananassimahl. Sega hoolikalt. Pane tofu ahjuplaadile ning küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures umbes 15 minutit.
2. Sega kausis sojakaste, ananassimahl, tomatiketšup, äädikas, sriracha ja vesi. Pane segu veidikeseks kõrvale.
3. Aja õli pannil kuumaks. Lisa ingver, küüslauk ja hakitud tšilli. Hauta umbes minut aega ning seejärel lisa talisibula valge osa. Hauta veel minut.
4. Lisa paprika ja prae segades umbes 2-3 minutit.
5. Lisa pannile kastmesegu, veidi vett ja hauta 2-3 minutit.
6. Sega kausis umbes 2 supilusika veega maisitärklis ning lisa segu pannile. Sega hoolikalt ja prae 1-2 minutit või kuni kaste pakseneb.
7. Lõpuks lisa küpsetatud tofu, ananassitükid ning sibula roheline osa. Sega.
8. Serveeri aurutatud jasmiiniriisi või kleepuva riisiga.

Retsept ja pilt: Green Bowl 2 Soul

Kommenteeri: