Porgandilõhe

Vaja läheb:

  • 4 jurakat porgandit
  • 1 kilo jämedat meresoola
  • 2 tl vedelat suitsu ehk suitsuessentsi
  • 2 spl oliiviõli
  • 1 tl kookose- või muud mahedamaitselist äädikat

Kuidas teha?

  1. Kuumuta ahi 200 kraadini.
  2. Pese porgandid, aga jäta koorimata. Vali ahjuvorm, mille porgandid enam-vähem täidavad ja kalla peale meresool, nii et see katab juurikaid tekina. Jäta umbes tunniks ahju küpsema, kuni kööki hakkab täitma magus lõhn. Lase jahtuda.
  3. Eemalda soolakoorik – murra kõvaks muutunud sool sõrmede vahel lahti – ja lõika porganditelt otsad maha. Koori porgandid ettevaatlikult kiudu mööda. Lõika porgandid juustu- või koorimisnoaga õhukesteks viiludeks ja säti need karpi või madalasse purki.
  4. Sega kokku marinaad ja vala porgandiviilude peale. Jäta vähemalt mõneks tunniks või parimaks tulemuseks üleöö maitsestuma.
  5. Serveeri sepikul, saial või pannkookidel kas margariini või taimse toorjuustuga. Raputa peale punase sibula ruudukesi, pipart ja värsket tilli.

Kommenteeri: