Prantsusepärane sibuladipp

Vaja läheb:

  • 1 supilusikas õli
  • 1 keskmine sibul
  • 1 ⅓ tassi vegan hapukoort (sobib nii isetehtud kui ka valmistoode)
  • 1 teelusikas tamarit
  • ¾ teelusikat sibulapulbrit
  • ¼ teelusikat küüslaugupulbrit
  • näpuotsatäis suitsupaprikapulbrit (valikuline)
  • valget äädikat, õunaäädikat või sidrunimahla maitsestamiseks
  • soola ja pipart maitsestamiseks
  • peterselli kaunistamiseks

Kuidas teha?

  1. Kuumuta pannil õli ning kui see on kuum, lisa hakitud sibul. Prae keskmisel kuumusel umbes 5 minutit aeg-ajalt segades. Seejärel lisa veidi vett või köögiviljapuljongit ning prae sibulat veel umbes 20 minutit, kuni see on ilusti karamelliseerunud.
  2. Pane keskmisesse kaussi vegan hapukoor, karamelliseeritud sibul ja kõik teised koostisosad. Sega.
  3. Maitse ning lisa vajadusel maitseaineid. Soovi korral võid lisada ka näpuotsatäie cayenne’i pipart teravuse jaoks. Kaunista värske peterselliga ja naudi.
  4. Juhul, kui eelistad pigem kreemisemat tekstuuri, võid dipi enne serveerimist ka ära püreestada.
  5. Retsept ja pilt: Elavegan

Kommenteeri: