Punase läätse dahl

Vaja läheb:

  • 1 tl õli (nt oliivi- või kookosõli)
  • 2 sibulat
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 sl värsket ingverit
  • ½ tl tšillipulbrit
  • ½ tl köömneid
  • ½ tl koriandrit
  • ½ tl sinepiseemneid või sinepit
  • 2 tl kurkumit
  • 1 tl garam masalat
  • 200 g läätsi (kuivatatud)
  • 1 konserv tükeldatud tomateid
  • 1 konserv kookospiima
  • 500 ml köögiviljapuljongit
  • soola ja pipart
  • poole sidruni mahl
  • kaks peotäit värsket spinatit

Kuidas teha?

  1. Haki sibul, küüslauk ja ingver. Pane suur pann keskmisele kuumusele ja prae sibulat 5 minutit. Lisa küüslauk, ingver ja tšilli ja kuumuta veel mõni minut.
  2. Lisa pannile jahvatatud köömned, koriander, kurkum ja garam masala. Kuumuta üheks minutiks.
  3. Lisa läätsed, tomatid, kookospiim ja puljong ning sega. Maitsesta soola ja pipraga ja kuumuta keskmise kuumusega tulel 15-20 minutit, kuni läätsed on valmis ja kaste on paks.
  4. Sega sisse sidrunimahl ja spinat.
  5. Serveeri riisiga.

Retsept ja pilt: Veggie Desserts

Kommenteeri: