Punase läätse dahl
Vaja läheb:
- 1 tl õli (nt oliivi- või kookosõli)
- 2 sibulat
- 3 küüslauguküünt
- 1 sl värsket ingverit
- ½ tl tšillipulbrit
- ½ tl köömneid
- ½ tl koriandrit
- ½ tl sinepiseemneid või sinepit
- 2 tl kurkumit
- 1 tl garam masalat
- 200 g läätsi (kuivatatud)
- 1 konserv tükeldatud tomateid
- 1 konserv kookospiima
- 500 ml köögiviljapuljongit
- soola ja pipart
- poole sidruni mahl
- kaks peotäit värsket spinatit
Kuidas teha?
- Haki sibul, küüslauk ja ingver. Pane suur pann keskmisele kuumusele ja prae sibulat 5 minutit. Lisa küüslauk, ingver ja tšilli ja kuumuta veel mõni minut.
- Lisa pannile jahvatatud köömned, koriander, kurkum ja garam masala. Kuumuta üheks minutiks.
- Lisa läätsed, tomatid, kookospiim ja puljong ning sega. Maitsesta soola ja pipraga ja kuumuta keskmise kuumusega tulel 15-20 minutit, kuni läätsed on valmis ja kaste on paks.
- Sega sisse sidrunimahl ja spinat.
- Serveeri riisiga.
Retsept ja pilt: Veggie Desserts