Riisiroog praetud tofu ja lehtkapsaga

Vaja läheb:

  • 225 g kõva tofut
  • 1 punt lehtkapsast (eemalda rootsud ja lõika lehed väiksemateks tükkideks)
  • 3 klaasitäit keedetud riisi
  • 1-2 purustatud küüslauguküünt
  • purustatud ingverit
  • 1/4 klaasitäit peeneks lõigatud värsket basiilikut
  • 2 spl rapsiõli
  • 1 spl seesamiõli
  • 1 tl valget pipart
  • 3 spl sojakastet (gluteenivaba variandina tamarit)
  • 1/2 tl karripulbrit või kurkumit
  • 1 spl sidrunimahla
  • soolt ja pipart

Kuidas teha?

  1. Pigista tofust liigne vedelik välja. Lõika või purusta tofu väiksemateks tükkideks Lisa karripulber/kurkum, sool ja sidrunimahl.
  2. Prae tofut keskmisel kuumusel 1 spl õliga, kuni see muutub äärtest krõbedaks, seejärel eemalda tulelt.
  3. Prae ülejäänud õli kasutades küüslauku, ingverit ja lehtkapsast paar minutit, kuni lehtkapsas on kokku tõmmanud. 
  4. Lisa riis, sojakaste, pipar ning prae segades paar minutit, kuni sojakaste on riisi sisse imbunud.
  5. Lisa praetud tofu ja basiilik, sega kõik koostisosad omavahel ja prae veel paar minutit. Maitse ja lisa soovi korral soola ja pipart.

Retsept ja pilt: Chef de Home

Kommenteeri: