Sidrunimekiga taimne meremarjavaht
Vaja läheb:
• 250 g maitsestamata tofut
• 1 mugulatäis sibulapealseid
• 1 ½ dl taimset majoneesi (nt Hellman’s)
• u 3 spl taimset köögikoort (nt Oatly iMat)
• 4 spl taimset meremarja
• ½ mahesidruni koor*
• 2-3 spl sidrunimahla
• 3 spl hakitud tilli
• ½ tl musta pipart
• ½ tl soola
*intensiivpõllumajanduses kasvatatud sidruni koor on pahatihti kibeda maitsega.
Valmistamine:
1. Võta tofu pakendist ja patsuta puhta köögirätiku või majapidamispaberiga kuivaks. Tofu võib ka pikkupidi pooleks lõigata, viilud rätikusse mähkida ning jätta need veerand tunniks raskuse alla. (Kuiv tofu imab paremini maitseid.)
2. Lõika kuivatatud tofu kuubikuteks ja tambi kausis kahvliga puruks. Riivi poolikult sidrunilt koor ja pigista välja 2-3 spl sidrunimahla. Lisa tofu sekka sidrunikoor ja -mahl, sool ja pipar. Sega korralikult läbi.
3. Haki till ja sibulapealsed. Sega till, sibul, majonees ja taimne meremari tofusegusse. Lisa lusikahaaval köögikoor, pidades silmas, et mass jääks paks ja kohev. Pane kausile kaas peale ja pista pooleks tunniks külmkappi. Meki veel enne söömist järele ja lisa soovi korral soola ja pipart.
4. Rösti leiva- või saiaviil ja kuhja peale meremarjavaht. Kaunista tilli ja sibulaga.
Retsept ja pilt: https://jalotofu.fi