Šokolaadi-piparmündipätsikesed

Vaja läheb:

  • 240 g kookoshelbeid
  • 30 ml vahtrasiirupit
  • 0,5-0,75 tl piparmündiekstrakti
  • 2 tl kookosõli
  • 120 g tumedat šokolaadi

Kuidas teha?

  1. Töötle kookoshelbeid köögikombainis või võimsas blenderis kuni moodustub ühtlane pasta. Kui vaja, siis kraabi vahepeal segu äärtlelt keskele tagasi. Pasta tekstuur peaks näppude vahel meenutama tainast.
  2. Lisa vahtrasiirup, piparmündiekstrakt ja pool sulatatud kookosõlist. Sega läbi, vajadusel kraabi jälle segu äärtest keskele. Peaks jääma ilus taignalaadne segu.
  3. Võta supilusikatäis segu, rulli õrnalt pallike ja vajuta lapikuks pätsiks. Aseta küpsetuspaberiga kaetud taldrikule või alusele. Jätka kuni segu otsa saab, peaks saama umbes 14 pätsikest. Aseta sügavkülma 10 minutiks.
  4. Sulata šokolaad koos ülejäänud kookosõliga veevannil või mikrolaineahjus.
  5. Kasta kookoshelbepätsikesed ühekaupa šokolaadi ning aseta tagasi küpsetuspaberile.
  6. Aseta külmkappi või tagasi sügavkülma kuni šokolaad taheneb. Piparmündi pätsikesed säilivad toatemperatuuril 3-4 päeva või sügavkülmas kuni kuu.

Retsept ja pilt: Hello Veggie

Kommenteeri: