Šokolaadiküpsised
Vaja läheb:
- 112 g taimset võid või margariini
- 100 g valget suhkrut
- 100 g pruuni suhkrut
- 1 tl vanilliekstrakti
- 125 g jahu
- 56 g kakaopulbrit
- 1 tl söögisoodat
- 1/4 tl soola
- 1 spl soja- või muud taimset piima
- 150 g tumedat šokolaadi (väikesed tükid)
Kuidas teha?
- Kuumuta ahi 180 kraadini.
- Mikserda omavahel või/margariin, valge ja pruun suhkur. Lisa vanilliekstrakt.
- Sõelu läbi jahu ja kakaopulber, lisa sooda ja sool ning sega.
- Lisa kuivad koostisosad või-suhkrusegule. Lisa taimne piim ja sega, kuni tekib ühtlane paks taigen.
- Sega sisse šokolaaditükid.
- Rulli taignast väikesed pallid ja aseta võrdsete vahedega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
- Küpseta ahjus 10 minutit. Küpsised muutuvad äärtest kõvemaks, kuid seest jäävad veidi pehmemaks.
- Võta küpsised ahjust ja lisa soovi korral küpsiste peale veel šokolaaditükke.
Retsept ja pilt: Loving It Vegan