Šokolaadiküpsised

Vaja läheb:

  • 112 g taimset võid või margariini
  • 100 g valget suhkrut
  • 100 g pruuni suhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 125 g jahu
  • 56 g kakaopulbrit
  • 1 tl söögisoodat
  • 1/4 tl soola
  • 1 spl soja- või muud taimset piima
  • 150 g tumedat šokolaadi (väikesed tükid)

Kuidas teha?

  1. Kuumuta ahi 180 kraadini.
  2. Mikserda omavahel või/margariin, valge ja pruun suhkur. Lisa vanilliekstrakt.
  3. Sõelu läbi jahu ja kakaopulber, lisa sooda ja sool ning sega.
  4. Lisa kuivad koostisosad või-suhkrusegule. Lisa taimne piim ja sega, kuni tekib ühtlane paks taigen.
  5. Sega sisse šokolaaditükid.
  6. Rulli taignast väikesed pallid ja aseta võrdsete vahedega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  7. Küpseta ahjus 10 minutit. Küpsised muutuvad äärtest kõvemaks, kuid seest jäävad veidi pehmemaks.
  8. Võta küpsised ahjust ja lisa soovi korral küpsiste peale veel šokolaaditükke.

Retsept ja pilt: Loving It Vegan

Kommenteeri: