Soolane pudrukauss

Vaja läheb:

  • ½ tassi kaerakruupe
  • vett
  • 20 grammi tempehit või tofut
  • veidi õli praadimiseks
  • 1 teelusikas sojakastet
  • ½ väiksemat avokaadot
  • 1 supilusikas maitsepärmi
  • 1 supilusikas röstsibulat

Kuidas teha?

  1. Leota kaerakruupe 20 minutit vees.
  2. Samal ajal lõika tempeh või tofu väikesteks laastudeks ning pane need vähese õliga pannile praadima. Lisa sojakaste ning prae, kuni tempeh või tofu muutub kergelt krõbedaks.
  3. Loputa ja kurna kaerakruubid ning pane need umbes 20 minutiks vette keema. Vett pane nii palju, et kaerakruubid oleksid ilusti kaetud. Vajadusel saad keetmise ajal jooksvalt veel vett juurde lisada.
  4. Kui puder on valmis, pane see kaussi ning lisa pudru peale eelnevalt ette valmistatud tempeh või tofu, kuubikuteks lõigatud avokaado, röstitud sibul ja maitsepärm.
  5. Naudi putru just selliselt serveerituna või sega kõik eelnevalt läbi.

Retsept ja foto: Kertu Ausing

Kommenteeri: