Suitsune grillbaklažaan

Vaja läheb:

  • 1 suur baklažaan
  • 3 supilusikat tamarit
  • 1-2 supilusikat avokaadoõli (või mõnda muud neutraalse maitsega õli grillimiseks)
  • 2 teelusikat suitsupaprkapulbrit
  • 2 teelusikat jahvatatud vürtsköömneid
  • 2 teelusikat jahvatatud koriandrit
  • 1/2 teelusikat küüslaugpulbrit
  • 1/2 teelusikat cayenne’i pipart (või punase pipra helbeid // vähem vürtsikaks tulemuseks võib selle ära jätta)

Serveerimiseks (valikuline):

  • värske petersell
  • tahiini
  • ekstra neitsi oliiviõli

Kuidas teha?

  1. Tükelda baklažaan umbes poole sentimeetri paksusteks viiludeks ja aseta küpsetuspaberile. Nirista tamari kaste ning pool õli kogusest baklažaanidele ning hõõru need pintsli või käte abil sisse. Õli aitab grillimise ajal kleepumist vältida ja kaste lisab maitset ning soolasust.
  2. Aseta kõik maitseained väikesesse nõusse ja sega. Seejärel puista maitseainesegu baklažaaniviilude mõlemale küljele ja mudi sõrmedega, et viilud oleksid korralikult kaetud.
  3. Kuumuta grill või grillpann keskmise kuni kõrge kuumuseni. Kui grill on kuum, määri grillpind veidikese õliga kokku, et kleepumist veelgi vältida. Grilli baklažaani mõlemalt poolt umbes 3 minutit või seni, kuni see muutub pisut pehmeks.
  4. Aseta baklažaaniviilud taldrikule ja naudi neid niisama või serveeri värske peterselli, tahiini ja veidikese oliiviõliga.

Retsept ja pilt: Minimalist Baker

Kommenteeri: