Suvikõrvitsa brownie
Vaja läheb:
- 200 grammi suvikõrvitsat
- 200 grammi pehmeid datleid (näiteks Rimis saada olevad “Selection by Rimi JUICY DATES”)
- 150 grammi riisijahu
- 70 grammi pähkleid
- 40 grammi kakaopulbrit
- 2 supilusikat linaseemneid
- ½ teelusikat soodat
- näpuotsaga soola
- 1 supilusikas õunaäädikat
- 100-150 milliliitrit taimset piima (täpne kogus sõltub sellest, kui mahlane on suvikõrvits)
Kuidas teha?
- Vajadusel eemalda datlitest kivid ja seejärel riivi suvikõrvits. Blenderda need blenderis koos väikese koguse taimse piimaga ühtlaseks massiks.
- Purusta pähklid ja linaseemned ning sega omavahel kokku kõik kuivained.
- Lisa kuivainemassile datlitest ja suvikõrvitsast saadud segu, õunaäädikas ja osa piimast. Sega põhjalikult, kuni saad ühtlase taina. Konsistents ei tohi olla liiga vedel, taigen peab aeglaselt lusikalt voolama.
- Aseta tainas küpsetusvormi ja küpseta browniet 25-35 minutit 180 kraadi juures.
- Soovi korral kata kook glasuuriga. Selleks tarbeks kasuta tumedat šokolaadi ning sulata see veevannil koos 3-5 supilusika taimse piimaga.
Retsept ja pilt: eatplants_savelives
Anneli
Kui riisijahu asemel nisujahu kasutada, kas peaks erineva kogusega arvestama? Või seesama 150 ml?
Aitäh!
Taimsed valikud
Jah, võib asendada küll sama kogusega. Taimse piima kogusega tuleb sättida, et tuleks õige konsistents, et taigen aeglaselt lusikalt voolab. 🙂