Taimne lõhesupp
Vaja läheb:
- 1400 ml keeva vett
- 2 sibulat
- 3 sl õli
- 275 g maguskartuli kuubikuid
- 2 keskmist kartulit
- 1 tl kuivatatud tilli
- 1 sl riivitud sidrunikoort
- 2 ½ – 3 tl soola
- 2 norilehte
- 175 ml taimset koort
- ½ sl sidrunimahla
- 1 tl roosuhkrut
- vastavalt maitsele pipart
- värsket tilli
Kuidas teha?
- Aja vesi kiirkeedukannuga keema. Samal ajal koori sibulad, lõika need neljaks sektoriks ja viiluta. Aja paksema põhjaga pott kuumaks. Vala sinna õli ja lisa sibulaviilud. Prae paar minutit.
- Lisa maguskartulikuubikud, tavalise kartuli kuubikud, kuivatatud till ja sidrunikoor. Prae paar minutit.
- Lisa umbes pool soola kogusest koos neljaks rebitud norilehtedega. Vala peale keev vesi, sega, kata pott kaanega ja keeda umbes 10 – 15 minutit, kuni kartul on pehme.
- Eemalda supist norilehed. Lisa taimne koor, sidrunimahl, suhkur, pipar ja ülejäänud sool. Keeda paar minutit.
- Kõige lõpus lisa värske till, lase korraks keeda ja eemalda kuumus. Maitse ja lisa vajadusel soola, suhkrut või sidrunimahla.
Retsept ja pilt: Sandra Vungi (Taimetoit)