Taipärased kalakotletid
Vaja läheb:
- 2 supilusikat chia seemneid
- 400 grammi tofut
- 2 (400-grammist) purki kikerherneid
- 2 supilusikat sojakastet
- 2 norilehte
- 2 supilusikat punast karripastat (jälgi, et oleks vegan)
- pöidlasuurune jupp ingverit
- 4 rohelist sibulat
- peotäis värsket koriandrit
- 1 punane tšilli
- 1 laim
- 75 grammi riivsaia
- soola ja pipart
- praadimiseks õli
Serveerimiseks:
- ½ kurki
- 1 porgand
- peotäis rediseid
- peotäis hernevõrseid
- agusat tšillikastet
Kuidas teha?
- Pane chia seemned koos 4 supilusikatäie veega väikesesse kaussi. Sega ja jäta seisma.
- Vajadusel pressi tofust välja üleliigne vedelik ning kurna ja loputa kikerherned. Lisa mõlemad koos sojakastme, norilehtede ja karripastaga köögikombaini.
- Koori ja tükelda ingver ning lisa see koos eelnevalt valmistatud chia”munaga” kombaini. Töötle segu, kuni kõik koostiaosad on suuremas osas purustatud. Seejärel tõsta mass suurde segamiskaussi.
- Haki roheline sibul ja koriandrilehed, tükelda hoolikalt seemnetest puhastatud punane tšilli ning lisa need koos riivitud laimikoore, riivsaia ning pipraga kaussi. Sega hoolikalt. Vormi saadud massist umbes 10 pätsikest, aseta need kandikule ning pane 30 minutiks külmkappi seisma.
- Pane pannile veidi õli ning prae kotlette keskmisel kuni kõrgel kuumusel mõlemalt poolt 5 minutit või kuni need on kuldpruunid.
- Vahepeal lõika salati jaoks kurk ja porgand ribadeks või õhukesteks lintideks ning sega need koos hernevõrsete, laimimahla ning soola ja pipraga kausis läbi.
- Serveeri neid taipäraseid kalakotlette koos värske salati ja tilga magusa tšillikastmega.
Retsept ja pilt: So Vegan