Tatra-bataadikauss
Vaja läheb:
- 200 g keedetud tatart
- 100 g kikerherneid
- 2 spl seesamiseemneid
- 100 g keedetud bataati
- 20 g spinatit
- 80 g jääsalatit
- 60 g maisi
- 70 g ananassikuubikuid
- karrisegu
- idusid
Õlikaste:
- 4 spl extra virgin oliivõli
- 1 spl trühvliõli
- 1 spl agaavisiirup
- 1 spl sidrunimahl
- 0,5 tl tüümiani
- 0,5 tl köömneid
- peotäis värsket basiilikut
- veidi soola
Kuidas teha?
- Pese ja tükelda bataat, keeda pehmeks (selleks läheb u 10 min).
- Keeda tatar.
- Rösti pannil kikerherned karrisegu ja seesamiseemnetega.
- Haki jääsalat.
- Blenderda kõik õlikastme koostisosad ühtlaseks kastmeks.
- Serveerimiseks pane kausi põhja jääsalat, sinna peale tatar, sega juurde kikerherned, mais, ananass, bataadikuubikud ja spinat. Vala üle õlikastmega ning kaunista idudega.
- Soovi korral lisa ekstasärtsu saamiseks ka Krimchi kastet.
Retsept ja pilt: Tuulimaru