Teriyaki-jaka-sushikauss
Kogusest jätkub kahele ja aega kulub 30 minutit ettevalmistuseks + 40 minutit kokkamiseks.
Vaja läheb:
- 1 purk soolvees jakat (inglise keeles jackfruit, 1 purk 540-565 g, kurnatult ~300 g)
- 1 tl oliiviõli
- 60 ml vett
- 2,5 spl vegan teriyaki kastet, lisaks serveerimiseks
- maitse järgi soola
- 185 g sushiriisi
- 375 ml vett
- 0,5 spl pruuni riisi äädikat
- 1 tl soola
- 1 tl suhkrut
- 60 g värsket spinatit
- marineeritud ingverit
- musti ja valgeid seesamiseemneid
- wakamet ehk kuivatatud merevetikat
Sushiriis:
- Pese riis
- Keeda keskmisel kuumusel, kuni riis on vee endasse imenud (u 10 minutit)
- Tõsta kaussi jahtuma
- Kui riis on jahtunud, lisa sool, suhkur ja pruuni riisi äädikas ning sega läbi
Teriyaki jaka:
- Kurna jaka ja loputa hoolikalt, eemalda südamik
- Prae õliga kaetud pannil umbes 4 minutit
- Lisa vesi ja 0,5 spl teriyaki kastet, sega ja hauta kaane all umbes 15 minutit, kuni vedelik on kadunud
- Rebi jaka kahe kahvliga ribadeks
- Lisa ülejäänud 2 spl teriyaki kastet ja sega korralikult, soovi korral lisa soola.
- Hauta veel minuti jagu
Spinat:
- Kuumuta spinatit madalal kuumusel kuni see närtsib, lisa sool.
Kui kõik see on tehtud, on käes söögiaeg! Kata kausi põhi riisiga, laota peale teriyaki jaka, spinat, marineeritud ingver. Kata wakame ja seesamiseemnetega.
Märkus:
- Teriyaki-jaka-sushikauss on väga hea nii külmalt kui ka soojalt.
Retsept ja foto: Elephantastic Vegan