Tofu poke bowl

Vaja läheb:

  • 3 dl pudruriisi
  • 300 g suitsutofut
  • ½ dl sojakastet
  • 2 spl röstitud seesamiseemnetest tehtud õli
  • 2 tl Sriracha kastet
  • 2 cm jupp ingverit riivitult
  • 250 g külmutatud rohelisi edamame sojaube
  • 2 porgandit
  • ½ kurk
  • 1 väike punane sibul
  • 2 suurt lehtkapsalehte
  • 1 avokaado

Kuidas teha?

  1. Pane sojaoad aegsasti sulama.
  2. Keeda riis. Samal ajal kui riis valmib, valmista kaste ja salat. Sega kõik kaste koostisosad väikeses kausis ja jäta see külmkappi maitsestuma.
  3. Valmista salat. Pese ja riivi porgandid või viiluta need õhukesteks ratasteks. Koori sibul ja lõika õhukesteks sektoriteks. Eemalda lehtkapsalt rootsud ja lõika lehed suupärasteks tükkideks. Poolita avokaado, eemalda viljaliha ja lõika ruudukesteks. Sega salati hulka sulanud sojaoad.
  4. Viiluta tofu. Aseta riis sõelale ja loputa jahutamiseks külma veega. Lase kuivaks nõrguda.
  5. Serveeri kausis. Kõigepealt lisa riis, aseta sellele tofu ning vala peale kastet. Lisa kuhjaga salatit ja naudi! Soovi korral poeta kõige peale seesamiseemneid.

Retsept ja foto: Paula Heinonen (Pidempi korsi)

Kommenteeri: