Tofu-spinatipirukad
Vaja läheb (12 piruka jaoks):
• Valmis lehttaigen 1 pk (600g)*
• Värske spinat 100 g
• Tofu 1 pk (250 g)
• Maitsepärm 2 spl (10 g)
• Sojakoor (Alpro)40 g
• Õli praadimiseks 1 spl
• Sool maitse järgi
• Piim määrimiseks
• Seesamiseemned kaunistamiseks
*Täistaimne lehttaigen on leitav Prismas ja Rimis.
Valmistamine:
1. Sulata üles lehttaigen.
2. Valmista täidis. Purusta sõrmede vahel tofu. Kuumale pannile vala õli, lisa tofu ja prae, kuni ääred kuldsed (5-7 minutit). Lisa pestud spinat, maitsepärm ja sool. Sega läbi ja prae paar minutit. Lisa koor, hoia veel 2 minutit pliidil. Täidis on valmis, jahuta.
3. Soojenda ahi 200 kraadini. Rulli lehttaigen jahusel laual veidi laiali. Jaga taigen 12’ks ruuduks. Igale ruudule pane ~ 1 spl täidist. Kleebi ääred kokku, pintselda piimaga üle, soovi korral pudista seesamiseemned peale ja tee noaga paar jälge.
4. Tõsta saiakesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures ~ 16-20 minutit (sõltub ahjust!)
Autori soovitus: saad teha korraga rohkem saiakesi ja panna sügavkülma. Seega on sul alati käepärast midagi head kodus olemas.
Retsept ja pilt: Gelchik Cooks