Vegan cazon en adobo
Vaja läheb:
- 1 norileht või 2 spl norihelbeid
- 125 ml õunaäädikat
- 200 ml vett
- 2 spl tamarit või sojakastet
- 1 spl kuivatatud punet
- 1 spl paprikapulbrit
- 1 tl purustatud köömneid
- 2 loorberilehtel
- 4 küüslauguküünt
- 275g tahket tofut, kuubikuteks lõigatud
- spl maisitärklist
- Praadimiseks oliiviõli
Kuidas teha?
- Kui kasutad norilehti, siis haki lehel peeneks noa või blendriga.
- Sega marinaadi koostisosad kausis ühtlaseks marinaadiks: äädikas, vesi, tamari või sojakaste, pune, paprikapulber, köömned, loorberilehed, küüslauguküüned ja nori. Loorberilehed ja küüslauguküüned jäta terveks, et saaks hiljem marinaadist välja võtta.
- Lisa tofukuubikud ja jäta marineerima üle öö või vähemalt 8 tunniks.
- Kui tofukuubikud on piisavalt marineerinud, eemalda küüslauguküüned ja loorberilehed. Nõruta tofukuubikud.
- Kata tofukuubikud ühtlaselt maisitärklisega. Seda võid näiteks teha nii: lisa minigrip kotti ⅓ kuubikutest ja 3 spl maisitärklist, raputa kuni on ilusti kaetud, korda veel kaks korda.
- Prae kuubikuid oliiviõlis keskmise kuumusega pannil kuni kõik küljed on kuldpruunid.
- Kuubikuid on eriti hea serveerida koheselt ja sidrunimahlaga. Jääke võib säilitada külmkapis kuni 4-5 päeva.
Pilt ja retsept: Simple Vegan Blog