Vegan kalakaste
Vaja läheb:
- 1 l vett
- 60 ml sojakastet
- 230 gr seeni (aedšampinjone, shiitake seeni, portobellot)
- 10×20 cm leht vetikaid (kombo, wakame), st umbes 1-2 grammi
- 4 küüslauguküünt, viilutatud
- 2,5 spl soola
Kuidas teha?
- Aja keskmises potis kõik koostisosas keema, ära kata kaanega ja jäta keskmisel kuumusel podisema, kuni vesi on nii palju aurustunud, et alles on umbes pool kogusest.
- Kata pott ja jäta üle öö või isegi 24 tunniks köögikapile seisma. Kalla läbi sõela kaste väiksematesse purkidesse-pudelitesse. Kui kastet on alles alla poole koguse, st umbes alla poole liitri, siis võid lahjendada natuke veega, et liiga soolane ei jääks.
- Säilita kastmeid külmkapis.
- Täiendavalt võib maitsestamiseks lisada sibulat, röstitud küüslauku, musta pipart, natuke riisiveini, riisiäädikat jne.
Retsept ja pilt: Feasting at Home