Vegan kalakaste

Vaja läheb:

  • 1 l vett
  • 60 ml sojakastet
  • 230 gr seeni (aedšampinjone, shiitake seeni, portobellot)
  • 10×20 cm leht vetikaid (kombo, wakame), st umbes 1-2 grammi
  • 4 küüslaugküünt, viilutatud
  • 2,5 spl soola

Kuidas teha?

  1. Aja keskmises potis kõik koostisosas keema, ära kata kaanega ja jäta keskmisel kuumusel podisema, kuni vesi on nii palju aurustunud, et alles on umbes pool kogusest.
  2. Kata pott ja jäta üle öö või isegi 24 tunniks köögikapile seisma. Kalla läbi sõela kaste väiksematesse purkidesse-pudelitesse. Kui kastet on alles alla poole koguse, st umbes alla poole liitri, siis võid lahjendada natuke veega, et liiga soolane ei jääks.
  3. Säilita kastmeid külmkapis.
  4. Täiendavalt võib maitsestamiseks lisada sibulat, röstitud küüslauku, musta pipart, natuke riisiveini, riisiäädikat jne.

Retsept ja pilt: Feasting at Home

Kommenteeri: