Vegan krabikoogid
Vaja läheb:
- 2 purki kikerherneid
- 2 purki marineeritud artisokki, nõrutatud, jämedalt hakitud
- 1 keskmine punane sibul, hakitud
- 2 küüslauguküünt, hakitud
- 3 tl värsket sidrunimahla
- 1 vars sellerit, hakitud
- 2 tl Dijon sinepit
- 3 spl värsket tilli, hakitud
- 1,5 spl värsket peterselli, hakitud
- 110 g riivsaia
- 2 tl kalamaitseainet (nt Santa Maria)
- sool, pipar, natuke värskelt hakitud peterselli
Kuidas teha?
- Kuumuta pann, prae sibulat 2 minutit. Lisa küüslauk ja prae veel üks minut. Aseta pann kõrvale jahtuma.
- Purusta kikerherned suures kausis kahvliga. Jäta ka mõned suuremad tükid, et tekstuur oleks mõnusam. Lisa ülejäänud koostis osad, maitsesta soola ja pipraga.
- Jaga segu kaheksaks, tee tükib koogikujulisteks.
- Kuumut pannil õli, küpseta kooke mõlemalt poolt 2-3 minutit, kuni koogid on kuldpuunid.
- Kooke on hea serveerida rohelise salati, sidruni ja vegan majoneesiga. Head isu!
Retsept ja pilt: Vegan Heaven