Vegan pasha

Vaja läheb:

  • 2 dl taimset vahukoort (nt Planti vahustatav kaeratõmmis Prisma peremarketis)
  • 3 spl taimset margariini
  • 2 spl suhkrut (võid kasutada ka agaavisiirupit)
  • 1 dl mandleid (röstitud ning peeneks hakitud või riivitud)
  • 1 dl sidrunisukaadi
  • 1/2 dl hakitud sultanrosinaid
  • ühe apelsini riivitud koor
  • 3 spl sidrunimahla
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • Kaunistuseks sukaadi, mandleid ja muud meelepärast

Tofukreem:

  • 300 g pehmet tofut (nt Bon Soya)
  • 3 sl suhkrut või agaavisiirupit
  • 3 sl värsket sidrunimahla
  • 1/2 tl vanillisuhkrut
  • mõni soolaterake

Kuidas teha?

  1. Tofukreemi tegemiseks aseta kõik koostisosad blenderisse ja sega.
  2. Vispelda kokku tofukreem, taimne vahukoor ja margariin, kuni segu on ühtlane ning seejärel lisa ülejäänud komponendid ja sega põhjalikult!
  3. Kontrolli maitset. Peaks olema nii hapukas kui ka magus, maitse sõltub kasutatud sojatoodetest ning lisanditest. Maitsed tugevnevad kui pasha seisab öö külmikus. Kui on liiga magus, siis lisa natuke sidrunimahla.
  4. Kata sõel marliga ja aseta pasha segu sõelale. Seejärel aseta sõel sügava kausi kohale, kata kaanega ning aseta ööseks külma nõrguma.
  5. Järgmisel päeval võta kauss külmast, tõsta sõel välja ning aseta selle peale taldrik (veendu, et marli ääred ei jääks ette) ning keera tagurpidi nii, et pasha jääks taldrikule. Eemalda ettevaatlikult marli ning kaunista pasha.

Märkused:

  • Kui ise ei soovi tofukreemi valmistada, siis võid kasutada ka poolteist topsi Bon Soya valmis tofukreem sidruni ja vanilliiniga (200 g), mida saab ka suurematest toidupoodidest.
  • Nõrutusvedelikku võid kasutada näiteks vegan pannkookide valmistamisel. 

Retsept ja pilt: Tofu for Two

Kommenteeri: