Võileivatort
Vaja läheb:
- 16 viilu saia, leiba või sepikut
- ¾ klaasitäit peedihummust
- 1 spl tükeldatud marineeritud kurki
- ⅓ klaasitäit tükeldatud kollast paprikat
- 3 spl vegan majoneesi
- ¾ klaasitäit klassikalist hummust
- ½ viilutatud värsket kurki
- 1 klaasitäis taimset toorjuustu või india pähklitest juustumääret
- 4 avokaadot
- ½ tl jahvatatud kööment
- ½ tl sibulapulbrit
- 1 tl jahvatatud kurkumit
- 1 spl sidrunimahla
- 1 tl küüslaugupulbrit
- poole sidruni mahla
- peotäis meelepäraseid pähkleid, seemneid ja maitserohelist
- sool, pipar
Kuidas teha?
- Sega omavahel klassikaline hummus, paar tilka sidrunimahla, kollane paprika, sibulapulber ja jahvatatud kurkum.
- Sega teises kausis peedihummus ja marineeritud kurk ning lisa maitse järgi soola ja pipart.
- Kolmandasse kaussi aseta kooritud avokaadod, tambi püreeks ning lisa küüslaugupulber, sool ja pipar.
- Aseta neli saiaviilu taldrikule. Määri pealt 1 spl vegan majoneesiga ning kurkumihummuse seguga.
- Lisa järgmine neljast saiaviilust koosnev kiht, määri pealt 1 spl majoneesiga ja peedihummusega.
- Lisa veel üks saiakiht, määri 1 spl majoneesiga, aseta peale kurgiviilud ning kata taimse juustumäärdega.
- Lisa viimane saiakiht ja kata kogu tort avokaadokreemiga.
- Piserda tordile veidi sidrunimahla ning kaunista pähklite, seemnete ja maitserohelisega. Soovi korral hoia torti enne serveerimist mõnda aega külmkapis
Retsept ja pilt: Gourmandelle