Võileivatort

Vaja läheb:

  • 16 viilu saia, leiba või sepikut
  • ¾ klaasitäit peedihummust
  • 1 spl tükeldatud marineeritud kurki
  • ⅓ klaasitäit tükeldatud kollast paprikat
  • 3 spl vegan majoneesi
  • ¾ klaasitäit klassikalist hummust
  • ½ viilutatud värsket kurki
  • 1 klaasitäis taimset toorjuustu või india pähklitest juustumääret
  • 4 avokaadot
  • ½ tl jahvatatud kööment
  • ½ tl sibulapulbrit
  • 1 tl jahvatatud kurkumit
  • 1 spl sidrunimahla
  • 1 tl küüslaugupulbrit
  • poole sidruni mahla
  • peotäis meelepäraseid pähkleid, seemneid ja maitserohelist
  • sool, pipar

Kuidas teha?

  1. Sega omavahel klassikaline hummus, paar tilka sidrunimahla, kollane paprika, sibulapulber ja jahvatatud kurkum.
  2. Sega teises kausis peedihummus ja marineeritud kurk ning lisa maitse järgi soola ja pipart.
  3. Kolmandasse kaussi aseta kooritud avokaadod, tambi püreeks ning lisa küüslaugupulber, sool ja pipar.
  4. Aseta neli saiaviilu taldrikule. Määri pealt 1 spl vegan majoneesiga ning kurkumihummuse seguga.
  5. Lisa järgmine neljast saiaviilust koosnev kiht, määri pealt 1 spl majoneesiga ja peedihummusega.
  6. Lisa veel üks saiakiht, määri 1 spl majoneesiga, aseta peale kurgiviilud ning kata taimse juustumäärdega.
  7. Lisa viimane saiakiht ja kata kogu tort avokaadokreemiga.
  8. Piserda tordile veidi sidrunimahla ning kaunista pähklite, seemnete ja maitserohelisega. Soovi korral hoia torti enne serveerimist mõnda aega külmkapis

Retsept ja pilt: Gourmandelle

Kommenteeri: