Sushi burrito Oumphi!-ga
Vaja läheb:
- 4 norilehte
- 1 pakk Oumph! The Chunk sojavalgupalasid (vaata SIIA)
- 200g sushiriisi
- 4 spl seesamiõli röstitud seesamiseemnetest (vaata SIIA)
- 2 spl Tamari sojakastet
- 4 spl veganmajoneesi
- 2 porgandit
- 1 kollane paprika
- 1 avokaado
- 1 üks punt rohelist sibulat
- 2 spl valgeid ja/või musti seesamiseemneid
- Pool kurki
- Marineeritud ingverit vastavalt maitsele
- 4 spl röstitud sibulat
Kuidas teha?
- Kõigepealt loputa sushiriis ja pane siis riis keema madalal kuumusel kaane all, kasuta 1 osa riisi ja 2 osa vett. Sega riisi umbes iga 2-3 minuti järel, et riis poti külge kinni ei jääks. Riis peaks jääma kleepuv. Aseta riis kõrvale jahtuma.
- Samal ajal, kui riis keeb, valmista ette Oumph – pane sojavalgupalad keskmise kuumusega pannile, lisa 2 spl seesamiõli ja 2 spl sojakastmega. Prae kuni Oumph! On kergelt krõbe. Aseta kõrvale jahtuma.
- Kui riis ja Oumph! jahtuvad, pese, koori ja lõika köögiviljad peenikesteks ribadeks ja haki sibul.
- Kui riis ja Oumph! on jahtunud ja köögiviljad ettevalmistatud, saad hakata burritot kokku panema:
- Aseta norileht sushimatile. Kui matti ei ole, siis kasuta küpsetuspaberit või köögikilet.
- Lisa norilehele riis ¾ lehe ulatuses ühtlase kihina.
- Aseta riisile kõik koostisosad: köögiviljad, veganmajonees, ingver, röstitud sibul, Oumph!, seesamiseemned.
- Tee katmata norilehe osa õrnalt märjaks, see aitab burritol kokku jääda. Rulli burrito kokku ning suru õrnalt, et see ilusti kinni jääks.
- Tee sama veel kolme rulliga, lõika need keskelt pooleks ja ongi söömiseks valmis.
Retsept ja pilt: Romy London UK