Kapsapirukad
Vaja läheb:
- 50 g pärmi
- ½ klaasi suhkrut
- 180 ml õli
- 1 spl vanillisuhkrut
- 800 g jahu
- 1,5 kg kapsast
- 3,5 tl soola
- ½ tl pipart
- ½ tl jahvatatud kurkumit
- 3 loorberilehte
Kuidas teha?
- Sega suures kausis kokku suhkur, pärm ja 1,5 klaasi sooja vett. Lisa õli, 1,5 tl soola, 1 tl vanillisuhkrut ja jahu.
- Sõtku taigen ühtlaseks. Kata kauss kaanega ja aseta ööseks külmkappi kerkima.
- Riivi kapsas. Soojenda pannil 2 spl õli, prae kurkumit 1 minut, seejärel lisa kapsas, 2 spl soola, 1 tl suhkrut, pipar ja loorberilehed.
- Sega, kata pann kaanega ja prae kapsast madalal kuumusel aeg-ajalt segades umbes 20 minutit.
- Puista lauale veidi jahu, võta taigen kausist välja ja sõtku. Rulli taignast väikesed pallid ja kata need rätikuga. Lase umbes 15 minutit seista.
- Rulli taignapallid lamedaks ja lisa keskele 1 spl praekapsast.
- Voldi pirukas külgedelt kokku, et sisu oleks üleni taignaga kaetud. Aseta pirukad õli või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
- Soovi korral võib pirukaid määrida sojapiima-suhkru seguga, et nad oleks pealt läikivad.
- Eelkuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta pirukaid 20-25 minutit, kuni nad on pealt kuldpruunid.
Retsept ja pilt: Vegelicacy