Falafeli scramble
Vaja läheb:
• 1 spl õli
• 200 g kikerherneid (purgis või ise keedetud ja jäetud veidi tooreks)
• 3 spl värsket hakitud koriandrit
• 1 väike sibul
• 1 küüslaugu küüs
• 2/3 tl vürtsköömne pulbrit
• 0,5 tl soola
• pipart
• 1 spl tahiinit
• 1 spl sidrunimahla
Valmistamine:
1. Haki sibul ja küüslauk ning prae õlis kuldpruuniks.
2. Haki värske koriander.
3. Pese ja kurna kikerherned.
4. Lisa ka ülejäänud koostisained pannile ning sega.
5. Tambi pudrunuiaga kikerherned veid katki.
6. Maitse ja lisa soovi korral veel soola.
Retsepti autor serveeris seda scrumble’t ciabattal salati, vegan majoneesi ja tomatiga.
Retsept ja pilt: Elys Limbak (retsept ilmus ka ajakirjas Vegan)