Vegan guljašš sojaribadega
Vaja läheb:
• 70 g paprikat
• 75 g porgandit
• 45 g sibulat
• 2 küüslauguküünt
• 50 g sellerit
• 400 g tomatikonservi
• 2 loorberilehte
• 100 g vett
• 25 g kuivatatud sojaribasid
• 1-2 spl punase veini äädikat
• 0,5 spl suhkrut
• 2-3 spl suitsupaprikapulbrit
• õli
• soola
• pipart
Valmistamine:
1. Puhasta paprika, porgand, sibul ja küüslauk. Lõika paprika, sibul ja porgand peenikesteks ribadeks. Haki küüslauk peeneks ja lõika seller seibideks.
2. Kuumuta pannil õli ning lisa sibul ja küüslauk, prae kuldseks.
3. Lisa tomatikonserv, loorberilehed, vesi ja kuivatatud sojaribad. Sega läbi ja kata pann kaanega.
4. Lase ribadel madalal kuumusel aeg-ajalt segades haududa, kuni ribad on liigse vedeliku sisse imanud.
5. Kui ribad on pehmed, lisa köögiviljad. Maitsesta soola ja paprikapulbriga. Lisa ka veiniäädikas, suhkur ja maitse järgi pipart.
6. Lase kastmel veel 15 minutit madalal tulel podiseda.
7. Kastme kõrvale sobivad hästi keedukartulid või makaronid.
Retsepti ja pildi autor: Eleonore Susi, retsept ilmus ka ajakirjas Vegan.