India pähkli kohupiimakreem karamelliseeritud õunte ja kreeka pähklitega

Vaja läheb:

Kohupiimakreemi jaoks
• 400 milliliitrit india pähkleid (umbes 180 grammi)
• 100 milliliitrit kookoskreemi (24 %, näiteks Santa Maria oma)
• ½ sidrunist pressitud mahl ja riivitud koor
• 50 milliliitrit agaavisiirupit
• 50 milliliitrit sulatatud kookosõli

Karamelliseeritud õunte jaoks
• 1 suur õun
• 1 supilusikas kookosõli
• 2 supilusikat kookossuhkrut
• 1 teelusikas kaneeli
• 50 grammi kreeka pähkleid

Valmistamine:
1. Pese india pähklid ning leota neid vees vähemalt 4 tundi või üle öö.
2. Kuivata kergelt india pähklid ning pane kõik kreemi koostisosad blenderisse. Püreesta, kuni saad kohupiimakreemi meenutava tekstuuri.
3. Tõsta kreem klaasidesse ning pane külmkappi.
4. Lõika õun väikesteks tükikesteks. Kuumuta pannil kookosõli ning prae õunatükke 2-3 minutit. Lisa suhkur, kaneel ja kreeka pähklid. Karamelliseeri, kuni suhkrusiirup muutub nätskeks.
5. Jahuta veidi ning seejärel tõsta karamelliseeritud õunad india pähklitest kohupiimakreemi peale.
* Sellest kogusest saab 2-3 magustoitu.

Retsept ja pilt: Jelizaveta Kudrjašova – Eat plants – Save Lives

Kommenteeri: