Kapsapirukad

Vaja läheb:

  • 50 g pärmi
  • ½ klaasi suhkrut
  • 180 ml õli
  • 1 spl vanillisuhkrut
  • 800 g jahu
  • 1,5 kg kapsast
  • 3,5 tl soola
  • ½ tl pipart
  • ½ tl jahvatatud kurkumit
  • 3 loorberilehte

Kuidas teha?

  1. Sega suures kausis kokku suhkur, pärm ja 1,5 klaasi sooja vett. Lisa õli, 1,5 tl soola, 1 tl vanillisuhkrut ja jahu.
  2. Sõtku taigen ühtlaseks. Kata kauss kaanega ja aseta ööseks külmkappi kerkima.
  3. Riivi kapsas. Soojenda pannil 2 spl õli, prae kurkumit 1 minut, seejärel lisa kapsas, 2 spl soola, 1 tl suhkrut, pipar ja loorberilehed.
  4. Sega, kata pann kaanega ja prae kapsast madalal kuumusel aeg-ajalt segades umbes 20 minutit.
  5. Puista lauale veidi jahu, võta taigen kausist välja ja sõtku. Rulli taignast väikesed pallid ja kata need rätikuga. Lase umbes 15 minutit seista.
  6. Rulli taignapallid lamedaks ja lisa keskele 1 spl praekapsast.
  7. Voldi pirukas külgedelt kokku, et sisu oleks üleni taignaga kaetud. Aseta pirukad õli või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  8. Soovi korral võib pirukaid määrida sojapiima-suhkru seguga, et nad oleks pealt läikivad.
  9. Eelkuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta pirukaid 20-25 minutit, kuni nad on pealt kuldpruunid.

Retsept ja pilt: Vegelicacy

Kommenteeri: