Kodukootud kaerapiim
Vaja läheb:
• 4 klaasi vett (või vähem, kui tahad paksemat “piima”)
• 1 klaasitäis kaerahelbeid (soovitatakse enamasti neid, mida pudruks tuleb keeta ca 10 minutit, aga retsepti autor on kasutanud ka kiirkaerahelbeid ja on tulemusega igati rahule jäänud)
• soovi korral maitsestamiseks kakaod, marju, datleid või misiganes fantaasiameel pähe toob
• blenderit või muud sarnast masinat
• väga peenikest sõela või siis õhukest riiet/marlit
*Nendest kogustest saab umbes 1 liitri kaerapiima.
Valmistamine:
1. Pane kõik koostisosad blenderisse ja blenderda umbes 30 sekundit kuni maksimaalselt minut aega. Kui blenderdada kauem, muutub piim ligasemaks, mis ei pruugi igaühele meeldida. NB! Kaerahelbeid ei ole vaja leotada, kuna see võib samuti tekstuuri liiga ligaseks muuta.
2. Kui kõik koostisosad on kenasti piimaks blenderdunud, siis võta tükk marlit või hästi peenike sõel. Piim tuleb kaks korda sõelast/riidest läbi ajada. Seejärel ongi kaerapiim valmis!
Üldiselt säilib piim külmas umbes 5 päeva. Kui vesi kipub eralduma, siis tuleb lihtsalt korralikult oma piimakest raputada.
Retsept ja pilt: iseloodus