Krõbe müsli

Vaja läheb:

  • 150 grammi kaerahelbeid
  • 130 grammi kivideta datleid
  • 30 grammi kookosõli (võib kasutada ka oliivi- või taimeõli)
  • 4 supilusikat vahtrasiirupit (või muud magustajat)
  • maitse järgi soola
  • 30 grammi mandlilaaste
  • 30 grammi jämedalt hakitud pekaanipähkleid

Valmistamine:

  1. Kuumuta ahi 180 kraadini.
  2. Pane kaerahelbed, datlid, kookosõli, vahtrasiirup ja sool köögikombaini ning töötle, kuni saad ühtlase taina.
  3. Vooderda suur küpsetusplaat küpsetuspaberiga.
  4. Murenda segu sõrmedega küpsetuspaberile nii, et see oleks suuremas osas eraldatud, kuid siiski tükiline.
  5. Lisa mandlilaastud ja pekaanipähklid ning sega hoolikalt.
  6. Veendu, et segu oleks küpsetusplaadil kenasti laiali aetud, muidu ei pruugi see läbi küpseda. Vajadusel kasuta kahte küpsetusplaati või küpseta müslit kahes osas.
  7. Küpseta müslit ahjus 10-15 minutit või kuni see on kuldpruun ja krõbe. Umbes poole peal sega segu küpsetuspannil läbi.
  8. Jäta müsli jahtuma.
  9. Pärast jahtumist võid soovi korral lisada ka kuivatatud puuvilju, näiteks rosinaid, kuivatatud jõhvikaid, goji marju, kuivatatud mangot või ananassi.

Serveeri seda kodust krõbedat müslit näiteks mõne taimse piima või jogurtiga. Võimalusi on palju!

Retsept ja pilt: Rhian’s Recipes

Kommenteeri: