Veganpraemuna

Vaja läheb:

Munakollase jaoks
• 170 g kõrvitsat
• 1 spl pärmihelbeid
• 2 spl maisitärklist
• 2 spl vett
• 2 spl oliiviõli
• 1/4 tl musta pipart
• näpuotsatäis Himaalaja soola
• 1/4 tl musta soola (kala namak)

Munavalge jaoks

• 6 triiki spl riisijahu (kui paned juhaga, läheb segu paksuks!)
• 60 ml kookospiima (sobib ka mandlipiim — maitse jääb ehedam, pole spetsiifilist kookose nüanssi)
• 1 spl vett
• näpuotsatäis Himaalaja soola

Valmistamine:

1. Keeda ja kurna tükeldatud kõrvits. Pane munavalge koostisained eraldi kaussi ja sega. Blenderda keedetud kõrvits ja ülejäänud munarebuained.
2. Kuumuta pann (keskmisel kuni kõrgel kuumusel), pane sellele 1 spl õli. Pane pannile 2 lusikatäit munavalgesegu. Pane kaas kümneks sekundiks peale.
3. Lisa üks teelusikatäis rebusegu munavalge keskossa. Küpseta veel 30 sekundit, kuni ääred hakkavad krõbedaks minema.

Pilt: Mari Frühling
Retsept: Oma Maitse.

Kommenteeri: